Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΟΧΟΥΜ                        

 
Πριν 35 χρόνια ιδρύθηκε η εταιρία ΑΓΡΟΧΟΥΜ ΑΕ με αντικείμενο την εισαγωγή και διανομή αγροτικών εφοδίων όπως προϊόντα τύρφης, πλαστικά θερμοκηπίων, λιπάσματα, αρδευτικά, μοσχεύματα,  μηχανήματα θερμοκηπίων και λοιπά πρόσθετα.
Τα κέντρα αποθήκευσης και διανομής είναι 3, στον Ασπρόπυργο Αττικής,  στην Μενεμένη Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι πελάτες της είναι παραγωγοί σπορόφυτων, γεωπονικά καταστήματα, garden center, super market, δήμοι κ.α. Διαθέτει 9 φορτηγά με γερανό για τις παραδόσεις τύρφης και αριθμό μικρότερων μεταφορικών μέσων.
Με την πάροδο των χρόνων, η εταιρία απέκτησε ηγετική θέση στην αγορά και έγινε σημείο αναφοράς στην αγορά της τύρφης για επαγγελματική και ερασιτεχνική χρήση.
 
Οι μέτοχοι της ΑΓΡΟΧΟΥΜ   ίδρυσαν το 2005 στο Λάκκωμα Χαλκιδικής την ΑΓΡΟΦΛΟΡΑ ΑΕ.  Η ΑΓΡΟΦΛΟΡΑ  είναι εργοστάσιο συσκευασίας ερασιτεχνικών υποστρωμάτων και λιπασμάτων. Συσκευάζει προϊόντα Klasmann under license καθώς και δικά της brand names.  Πρόσφατα έχει προσθέσει στις επιλογές των πρώτων υλών τον κοκκοφοίνικα, που εισάγει σε blocks από την Απω Ανατολή και επεξεργάζεται η ίδια.

Τα προϊόντα αναφέρονται κύρια σε garden center και super market. Η διανομή τους για την Ελλάδα γίνεται από την ΑΓΡΟΧΟΥΜ  ΑΕ και η ίδια κάνει εξαγωγές σε Ανατολικές χώρες, Κύπρο, Ισραήλ, Μέση Ανατολή και τώρα ετοιμάζεται για την αγορά της Απω Ανατολής.